INVESTEREN

Home
Investeren
Two partnership investors discussion working together

Wat is investeren?

De kans is erg groot dat je het al een aantal keer langs hebt zien komen, maar misschien vraag je je toch nog af; “Wat is investeren nou eigenlijk?”

Investeren kan eigenlijk een hele hoop verschillende dingen zijn. Heel kort gezegd is investeren dat je je geld uitgeeft aan iets waarvan je op lange termijn meer terug zal verdienen. Om iets meer in detail te gaan zal ik een paar voorbeelden geven. Stel je voor je bet een bedrijf begonnen. Met de eerste opbregsten koop je reclames op google. Dat is al de eerste investering, omdat je je geld uitgeeft aan iets wat je weer kan helpen meer klanten te trekken. Je bedrijf loopt steeds beter dus wil je de productie verhogen, hiervoor neem je werknemers aan voor een vast loon. Dit is ook weer een investering, want meer werknemers is meer product, is meer opbrengsten, is meer winst. Zo kan je eindeloos doorgaan met investeren in dingen die voor jou voordelig zijn.

Een ander voorbeeld van investeren is; Stel je voor je hebt een beginnend bedrijf gevonden die een specifiek, origineel product hebben uitgevonden. Je vind het product zo bijzonder dat je wel 1000% zeker weet dat het bedrijf succesvol gaat worden. Als dit het geval is, dan heb je (niet altijd) de optie om te investeren in dat bedrijf. Dan sponsor jij het bedrijf met een bepaald bedrag, in ruil voor een percentage van hun opbrengsten. Dus stel je investeerd 10.000,- euro, en een paar jaar later is het een multi-miljoen euro bedrijf, dan heb je dikke dikke winst gemaakt!

Komt er meer bij kijken?

Investeren speelt een grote rol in de moderne tijd waar we nu in leven. Voor veel mensen is het hun vaste inkomen, em omdát we in zo’n moderne tijd leven, kom je dit ook overal tegen op social media platforms zoals Instagram, Tiktok, Facebook, etc. 

Op deze platforms zie je filmpjes langskomen van mensen in een penthouse, met mooie auto’s en dure accessoires, om te laten zien dat ze rijk zijn geworden door investeren. En dit doen zij omdat je met investeren geen consistente zekerheid hebt dat je winst maakt. Daarom plaatsen ze filmpjes van alle mooie dingen die ze hebben kunnen halen door het investeren van geld, om vervolgens de kijker te verleiden hun cursus te kopen. In deze cursus leggen ze stap voor stap uit hoe zij zo ver zijn gekomen met investeren. Maar wat de meeste kijkers niet weten, is dat dit proces niet voor iedereen hetzelfde is. Toch weten deze investeerders met hun cursussen een extra inkomen te creeëren, wat weer laat blijken dat er ook bij investeren een hele hoop verschillende vormen van inkomen komen kijken.

Taking profits from investing